top of page

Ontdek gitaarlessen van topkwaliteit op Sixstrings.nl

 1. Zorg dat jouw gitaar aldoor in het zicht staat: Laten we beginnen met iets simpels dat wonderen verricht. Als je gaat winkelen voor een gitaar, zorg er dan voor dat je er een koopt die je mooi vindt. Verliefd worden op je gitaar is de eerste stap om er vaak op te willen spelen. Je wilt ook een gitaarstandaard hebben waardoor je de gitaar op een plek zet waar je hem kunt zien, zodat je hem ook vaker zult pakken.

 2. Leer gitaar tablatuur lezen: Het leren lezen van tablatuur zal je echt helpen bij het leren van de gitaar. Wat is tablatuur? Het is een gemakkelijker soort geschreven muzieknotatie voor de gitaar. Tabs zijn overal te vinden, ze zijn populairder dan de standaardmuzieknotatie voor gitaristen. Je zult tablatuur van elk liedje dat ooit is geschreven na een Google-zoekopdracht kunnen vinden, wat het leren van de lievelingsnummers zo veel gemakkelijker maakt.

 3. Leer de basisakkoorden perfect: Het zal je misschien verbazen dat je met een paar basisgitaarakkoorden al duizenden nummers op je gitaar kunt spelen. Leer jezelf die akkoorden aan en oefen ze ijverig om ze te perfectioneren. Natuurlijk zijn dat 1 van de eerste dingen die je leert binnen onze gitaarcursus.

 4. Wisselen tussen de akkoorden: Het lijkt in het begin moeilijk om te leren hoe je tussen de akkoorden kunt wisselen, maar het is gewoon een kwestie van oefenen. Leer eerst de basis-akkoordvormen, dan leer je ertussen te wisselen. Je doet het geblinddoekt voor je het weet.

 5. Eelt is je vriend: Je vingertoppen zullen eerst pijn doen, wat normaal is. Met genoeg oefening zul je een verharde huid ontwikkelen op je vingertoppen. Dit wordt eelt genoemd. Als je in eerste instantie begint met het leren van de gitaar, kun je maar 10-15 minuten spelen voordat je vingers zo’n pijn doen dat je moet stoppen. Hoe meer je oefent, hoe dikker je eelt wordt en hoe langer je kunt spelen.

 6. Leer liedjes vanaf dag 1: Oké, op dag 1 zul je niet veel kunnen spelen, maar je krijgt het idee. Liedjes spelen is leuk. Het is de reden dat je hebt besloten om jezelf te leren gitaar te spelen, toch? Er zijn veel populaire liedjes die gemakkelijk te spelen zijn, zelfs voor vroege beginners. In onze cursus vind je inmiddels ruim 40 liedjes die je kunt leren spelen en deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe (verzoek)liedjes.

 7. Oefen regelmatig: Mijn eerste gitaarleraar bleef maar zeuren over hoeveel we thuis zouden moeten oefenen. Toen kon het me niet schelen, maar ik weet nu dat voldoende oefening de enige manier is om gitaar te leren spelen. Oefen minstens een half uur per dag en je zult absoluut verbaasd zijn over de resultaten.

Wees voorzichtig! Er zijn valkuilen om jezelf online gitaar te leren spelen!

Ik denk dat beginners zich het meest moeten richten op het spelen van liedjes. Het houdt het leuk en legt je dat wat je geleerd hebt op je gitaar gelijk online. Mijn software is een prachtige tool om te leren gitaarspelen. De site bevat een betaald abonnement, maar we hebben onze online gitaarlessen bij sixstrings.nl  zo redelijk mogelijk geprijsd gehouden, en we verbeteren het voortdurend en voegen steeds nieuwe nummers toe. De uitgekozen liedjes zijn speciaal ontworpen voor beginners om mee te spelen – en na de eerste stappen maak je al snel progressie qua ritme en tokkelen. Je eigen sound is je bewijs!

Jezelf gitaar leren spelen moeilijk? Welnee, het kan heel simpel online!

Gitaar leren spelen is geen hogere wiskunde. Als je een stapsgewijze benadering kiest, een programma volgt, en er bij blijft, dan leer je gitaar te spelen. Daar twijfel ik niet aan.

 1. Regel een gitaar

 2. Schrijf je in bij sixstrings.nl voor je online gitaarles

 3. Oefen minstens een half uur per dag.

Dat is het. Meer niet.

De eerste stap is de meest makkelijke. De 2e stap is een stap die ik aanbeveel omdat ik denk dat een goede opbouw van de lessen uiteindelijk zorgt dat je gitaar leert spelen. Er zijn online echt wel veel gratis alternatieven te vinden, maar bij sixstrings.nl zul je merken dat er veel zorg is besteed aan de kwaliteit van de video’s en de functionaliteiten binnen de site. Dit moedigt aan en helpt jou op een goede manier gitaar te leren spelen.

9 nuttige tips voor gitaarles. Zo haal je het maximale uit jouw tijd.

Als je klaar bent om je online gitaaravontuur te beginnen en je hebt de beslissing genomen om het zelf te leren met behulp van onze online lessen, dan zijn hier een paar tips en trucs die je zullen helpen om te beginnen.

Hier zijn de meest voorkomende fouten die mensen maken als ze online gitaar willen leren. Wees slim, lees ze, en maak deze fouten niet zelf:

 1. Gebrek aan structuur. Er is een groot probleem met het surfen op YouTube, en willekeurige sites voor enkele lessen. Ze zijn niet gestructureerd. Als beginner is het vinden van een gitaarcursus waar je je aan vastklampt absoluut noodzakelijk.

 2. Geen liedjes leren. Je zult zoveel mogelijk moeten oefenen en de sleutel tot het maken van je oefensessies is het leren van liedjes. De alledaagse vingeroefeningen zullen snel saai worden. Het oefenen van liedjes zal niet snel vervelen.

 3. Spring van site naar site. Het is natuurlijk om ergens anders naar te kijken als je ergens vast komt te zitten. Er zijn immers duizenden gitaarvideo’s/artikels die er zijn, misschien zijn de andere wel makkelijker… Nee, je moet je hiertegen verzetten. Zoek een goede koers die naar je zin is, en blijf erbij. Onthoud dat als je iets niet kunt spelen, het slechts een kwestie van oefenen is. Als je tussen de websites gaat springen, kom je vast te zitten en ga je niet vooruit.

 4. Valse beloftes. Geloof niet in advertenties die beweren dat ze je in een week tijd in een gitaargod veranderen. Of een maand. Dat is gewoon marketing. Vraag je je af hoe lang het duurt om jezelf gitaar te leren? Dat ligt grotendeels aan je eigen input. Met de juiste inzet kan het in maanden.

 5. Gebrek aan oefening. Je kunt dit punt niet te slim af zijn, niemand kan dat. Als je niet regelmatig oefent, zal het je niet lukken. Punt uit. De ijverige gitarist zal altijd beter zijn dan de getalenteerde gitarist, hou dat in gedachten.

 6. Moeilijke lessen vermijden. Zoals met alles wat de moeite waard is in het leven, vergt het leren van de gitaar toewijding. Vermijd de moeilijkere dingen niet, zoals barre-akkoorden, gitaartheorie, dus dingen die je niet in een dag zult oppakken. Blijf bij je cursusprogramma.

 7. Niet je gitaar stemmen. Deze is makkelijk genoeg om te verhelpen. Stem je gitaar, anders klinkt het vreselijk.

Schrijf je hier in voor de beginnerscursus. Ben je benieuwd naar de lessen of wil je het eerst proberen? Registreer je dan nu voor onze gratis

Online gitaar leren spelen. Met de beste gitaarles-software, die er is. Beter, simpeler én sneller leren.

Welkom bij de leukste online gitaarles website, die er is. Ik ben Jaap Kwakman, de gitarist van de bekende groep 3JS – podium en studiomuzikant met 35 jaar ervaring. Ik heb meer dan 2 jaar besteed aan het maken van deze nieuwe online gitaarcursus, waarvan ik zeker weet dat het de leukste, effectiefste en best opgezette gitaarcursus is, die je als beginner kunt vinden. En: niet duur!

Op deze pagina vertel ik je het belangrijkste over mijn manieren van gitaarles geven, wat de voordelen zijn van de software en waarom gitaarspelen zo leuk is. Wil je al gelijk alles weten of je gelijk inschrijven, klik dan hier voor de homepage.

LEUK en GRATIS! : wil je een eerste gratis les? Klik dan hier om te ervaren hoe leuk en simpel het is om in je eigen tempo leren gitaar te spelen.

Waarom deze software voor online gitaarles?

 

De verschillen t.o.v. een standaard cursus.

Met 35 jaar gitaarervaring, waarvan ruim 25 jaar als studiomuzikant en professioneel artiest, wilde ik alleen het beste van het beste als het gaat om het geven van gitaarles. Echter, het moet wel betaalbaar zijn. Met die instelling heb ik software gevonden, die ik heb gecombineerd met mijn ervaring.

 

En daarmee maak ik gelijk de vele verschillen:

 • Super simpel De functies zijn handig en heel makkelijk om mee om te gaan

 • Multi-camera Je ziet vanuit maar liefst 3 hoeken je je grepen moet zetten: kijk precies wat en hoe er gespeeld moet worden.

 • Gelijktijdig De geschreven TAB’s (tabulatuur) lopen gesynchroniseerd mee

 • Uitgebreid Zeer veel functies. Voor zowel akoestische als elektrische gitaar

 • Eigen tempo Je bepaalt je eigen tempo

 • Op meerdere apparaten Online gitaar leren spelen via je smartphone, tablet, laptop of p.c.

 • Niet duur Door mijn tips leer je heel snel en de vorm van je abonnement kun je zelf instellen

Met bovenstaande verschillen zal het je duidelijk zijn dat deze manier van online gitaarles perfect is voor mensen die akoestische- of elektrische gitaar willen leren spelen, voor mensen die volledig nieuw zijn, of op zoek zijn om na een tijdje weer op het goede spoor te willen komen.

Wil je het eens GRATIS proberen? Klik dan hier voor een gratis les en zie hoe gemakkelijk je kunt leren gitaar spelen.

Logo Sixstrings

© 2023 by Sixstrings. Created by MediaWize

Online gitaarles?

Neem contact met ons op.

info@sixstrings.nl

Social media

401842190_18165408142295174_6175152529028407155_n.jpg

LEER ONLINE GITAAR SPELEN VAN JAAP KWAKMAN

bottom of page