top of page

Na het eerste deel vind je in de Beginnerscursus de Basiscursus deel 2, daarin leer je o.a.:

 • Barré akkoorden spelen;

 • Tokkelen;

 • Diverse slagpatronen spelen;

 • Wat powerchords zijn;

 • Verschillende toonladders spelen;

 • en diverse populaire liedjes van een steeds hoger niveau te spelen met gesynchroniseerde tablatuur.

Als aanvulling op de Basiscursus kun je na het leren van de basisakkoorden in deel 1 starten met de Liedjescursus.

De Liedjescursus biedt je:

 • tientallen liedjes van klassieke tunes tot de nieuwste hits allemaal voorzien van gesynchroniseerde tablatuur. Speel de liedjes waar je van houdt!​

De online gitaarcursus van Jaap Kwakman is geschikt voor jong en oud. Om de lessen zo duidelijk mogelijk te maken zijn de video’s voorzien van meerdere camerahoeken, gesynchroniseerde gitaartabs, akkoordenschema’s en extra uitleg via pdf-bestanden. Heb je in de tussentijd vragen over het lesmateriaal? Via live-uitzendingen zal Jaap antwoord geven op al je vragen en extra oefentips geven. Regelmatig voegen we nieuwe liedjes aan de lesomgeving toe. Zodat we ook jouw favoriete liedje kunnen uitleggen in de online gitaarcursus. Naast online lessen zullen er ook met regelmaat vlogs (vlog een gitaar kopen?) geplaatst worden waarin Jaap uiteenlopende onderwerpen behandeld.

Wil jij in korte tijd de basis van het gitaar spelen onder de knie krijgen en wekelijks met een aantal bekende liedjes mee kunnen spelen? Registreer je dan voor de beginnerscursus. Hiermee krijg je ook de link voor toegang tot de Sixstrings Leden Groep waarin je ervaringen kunt delen met andere leden en de link om de live online gitaarlessen van Jaap Kwakman te volgen.

BEGINNERSCURSUS

De beginnerscursus van Sixstrings is de manier om te starten met gitaar spelen. In onze gitaarcursus bieden we gitaarlessen die inspireren, motiveren en kwalitatief hoogstaand maar vooral laagdrempelig zijn. Met deze uitgebreide gitaarcursus van ruim 200 video’s leer je de basisprincipes van het gitaar spelen. Vervolgens leer je hoe je slagritme behoudt en gitaarakkoorden vormt. Aan de hand van deze akkoorden leer je je eerste liedjes. Het lespakket bestaat namelijk uit extra instructievideo’s van al meer dan 100 grote hits. En je bent zelf de baas over waar, wanneer en hoe lang je studeert.

Wat leer je in de online gitaarcursus?

De Sixstrings Beginnerscursus is onderverdeeld in twee cursussen. Elke cursus bevat verschillende hapklare lessen die je snel vooruitgang laten boeken in je eigen tijd. Net als één op één lessen, maar dan geoptimaliseerd voor online leren! Hier is hoe jouw gitaarreis eruit zal zien:

Je begint met de Basisscursus deel 1, daarin leer je:

 • De basisprincipes van gitaarspelen en handige tips om te beginnen met oefenen;

 • Open akkoorden spelen;

 • Eenvoudige slagpatronen spelen;

 • Direct een aantal populaire liedjes spelen met gesynchroniseerde tablatuur;

Logo Sixstrings groot

LEER ONLINE GITAAR SPELEN VAN JAAP KWAKMAN

 Meer dan 200 video's

Maandelijks opzegbaar

Feedback van Jaap

Mee doen met livechats

Speel je favoriete hits

bottom of page