top of page

Muzikant, componist en songwriter Jaap Kwakman werd geboren op 20 mei 1977 in Volendam. Jaap is een van de drijvende krachten achter de Nederlandse folk-popband ‘3JS’. Getrouwd met Jenny en vader van een dochter en een zoon.

 

De grote passie van Jaap

Jaap Kwakman ontwikkelde vanaf 5-jarige leeftijd een passie voor muziek bij een oom thuis waar hij wekelijks in de LP-collectie rond mocht snuffelen. Waardoor hij op 8-jarige leeftijd begon met gitaarspelen. Toen hij 12 werd kreeg hij van zijn vader zijn eerste electrische gitaar met versterker. Vanaf dat moment heeft hij jarenlang onafgebroken doorgebracht op zijn slaapkamer met zijn instrument.

De jongste professionele muzikant van Nederland

Op z’n 13e begon hij bij zijn eerste schoolbandje en slechts 2 jaar later werd hij de jongste professionele muzikant van Nederland bij de landelijk tourende coverband Jen Rog, de band van collega Jaap de Witte. Hij was nog geen 16 jaar oud. Gedurende de 10 jaar die volgden bestond zijn leven uit optredens, gitaarles geven, studeren en het verzorgen van studiowerk. Vanaf z’n 25ste werd hij sessie-gitarist voor diverse artiesten. Hij speelde mee op verschillende albums en live op theaterpodia waar het op precisiewerk aan komt.

Eerste platencontract met de 3JS

Na tien jaar coverbands en sessiewerk werd het schrijven van eigen songs prioriteit. Daarom begon Jaap samen met Jaap de Witte en zanger Jan Dulles in 2002 met het componeren en opnemen van eigen songs in hun eerste home-studio. In 2007 tekenden de 3JS een platencontract, waarna zij hun debuutalbum Watermensen uitbrachten. Inmiddels zijn ze 10 albums verder en al 11 jaar een begrip in Nederland.

Jaap Kwakman wil zijn kennis en ervaring delen

Naast de drukke 3JS-agenda is Jaap nog altijd (over-)actief als componist, producer voor andere artiesten, computer-freak en vader van twee kinderen. Wellicht dat daar nu de behoefte vandaan komt om andere mensen gitaar te leren spelen op de meest laagdrempelige en effectieve manier: Online. Jaap vindt het ontzettend leuk zijn kennis te delen en heeft dat ook altijd gedaan. Met de opgedane ervaring op podia, in studio’s en als bevlogen gitaarleraar ben je bij Jaap aan het juiste adres. Zodat je op een leuke, laagdrempelige manier goed gitaar kan leren spelen.

Wil je meer weten over de gitaarlessen gegeven door Jaap Kwakman? Lees meer over online gitaarles bij Sixstrings.

Over Jaap Kwakman

Optreden Jaap Kwakman
Logo Sixstrings groot

LEER ONLINE GITAAR SPELEN VAN JAAP KWAKMAN

 Meer dan 200 video's

Maandelijks opzegbaar

Feedback van Jaap

Mee doen met livechats

Speel je favoriete hits

bottom of page