top of page
Sixstrings_cursussen_Jaap-e1541073174970.jpg

De capo. Een magisch stukje gereedschap.

Bijgewerkt op: 17 nov. 2023De capo is een handige gitaarklem die je op een bepaalde positie om de hals van je gitaar klemt. Jaap Kwakman geeft je in deze vlog wat voorbeelden van toepassingen voor dit magische stukje gereedschap.


Een capo (voluit capodastro) is een soort klem die je in een van de vakjes op de toets (de platte kant van de hals) van de gitaar zet. Een gitaarklem is bijvoorbeeld geschikt voor kleine of nog onwennige handen. Of als je graag wilt zingen bij het gitaar spelen, maar de oorspronkelijke toonhoogte van het lied past niet bij je stem. Je kunt ze kopen in verschillende modellen die elk hun eigen sterke punten hebben. Het fungeert als een soort topkam die alle gitaarsnaren korter maakt en dus hoger doet klinken. Of beter gezegd de fret direct voor de capo fungeert als topkam.

Jaap Kwakman laat je zien wanneer en waarom je een capo kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het plaatsen ervan.

Tijdens de beginnerscursus van Sixstrings wordt ook gebruik gemaakt van een capo. Het is dan ook handig wat meer te weten te komen over dit magische stukje gereedschap. Benieuwd naar meer gitaar tips video's van Jaap Kwakman check dan het YouTubekanaal van Sixstrings!8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page