top of page
Sixstrings_cursussen_Jaap-e1541073174970.jpg

De Sixstrings ledenavond

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023Afgelopen dinsdag was het zover, de eerste Sixstrings ledenavond in Grand Café de Botterwerf te Volendam. Een gezellig samenzijn in het teken van gitaarspelen en gelijkgestemde zielen. Een spannende avond want het was voor iedereen nieuw. Naast de online Livechats en de Sixstrings leden Groep op Facebook, konden we vanavond eindelijk eens live kennismaken.

Nadat alle aanwezigen bij binnenkomst werden getrakteerd op koffie met een heus Sixstrings

taartje namen we plaats in de sfeervolle Botterzaal van Grand Café de Botterwerf. Tijdens het voorstelrondje van de aanwezige Sixstrings leden bleek dat er uit alle delen van Nederland en zelfs België leden aanwezig waren. Jaap begon de avond met uitleg over de gitaarhals, open akkoorden, stam- en grondtonen en de toonsoort zien als een soort taal. Hierna was er ruimte voor alle Sixstrings leden om vragen te stellen. Het mooie was dat de leden elkaar ook adviseerden en inspireerden waardoor er een mooie dynamiek binnen de groep ontstond.

"We hebben de invulling van de Sixstrings Ledenavond op gevoel gedaan."


Na de pauze werd er een uitgebreide uitleg gegeven over 'hoe' je de capo het beste kunt inzetten. Dat het vroeger door Jaap als valsspelen werd gezien en hoe zeer dat tegenwoordig is omgedraaid. Inmiddels is de capo een onmisbaar stukje gereedschap in zijn arsenaal. Later werd de elektrische gitaar gepakt en aangesloten op de aanwezige gitaarversterker. Het Delay-pedaal (een geluidseffect dat een echo nabootst) werd ook aangesloten. Waarmee hij liet zien hoe je met een simpel delay pedaal al de meest herkenbare sounds kunt maken met je elektrische gitaar.


"Samen muziek maken, zien wat passie met je kan doen."

Aan het eind van de avond speelden en zongen Jaap, en de aanwezige Sixstrings leden, diverse liedjes waaronder het lied ‘Sound Of Silence’. Het klonk nog hartstikke goed ook. Iedereen te zien gitaarspelen en genieten van muziek maken dat geeft ons ook een boost. Wetende dat we al ruim vier jaar bezig zijn en niet altijd meekrijgen wat het resultaat is. Dan is het zo bijzonder het resultaat van onze Beginnerscursus te zien en wat passie met je kan doen. We ontvingen ter plekke veel fijne reacties en hopen dat alle aanwezigen met een voldaan gevoel aan hun soms lange terugreis konden beginnen. Het was een mooie en inspirerende aanvulling op onze online gitaarcursus, en zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst.
94 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page