top of page
Sixstrings_cursussen_Jaap-e1541073174970.jpg

De vakantietijd nadert: doorgaan of gas terugnemen met gitaarles?

Bijgewerkt op: 9 nov. 2023De vakantieperiode komt er weer aan en dat is natuurlijk fijn. Dit betekent voor de meeste mensen:

genieten van reizen, uitstapjes en mooi weer. Voor degenen die op locatie van een leraar gitaarles krijgen, houden de lessen meestal op voor een tijdje. Sixstrings-cursisten kunnen in de zomer gelukkig wel doorgaan met hun gitaarles online. Die periode kan ideaal zijn om wat extra uren te maken. Daarin kun je bijvoorbeeld allerlei nieuwe gitaarakkoorden leren.


Gitaarles online


Voor mij, Jaap Kwakman, was de vakantietijd er vaak een van veel oefenen. Wat is er leuker dan dat je na zo’n onderbreking weer beter terugkomt? Bij een gitaarles online heb je een grote hoeveelheid informatie waarmee je dan aan de slag kunt. Zojuist had ik het over nieuwe gitaarakkoorden leren. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld barré-akkoorden, maar je kunt de tijd ook benutten om toonladders of liedjes in te studeren. Zelf stelde ik mij in de vakantie weleens als doel om in het werk van een bepaalde gitarist te duiken.

Misschien kun je zelfs wel je ingestudeerde liedjes laten horen bij een kampvuur!’


Dan is er natuurlijk de vraag: neem ik mijn gitaar mee op vakantie of niet? Als je hem meeneemt, kun je je vingers soepel en getraind houden. Iedereen die een aantal weken geen instrument heeft aangeraakt, weet dat het spelen daarna eerst niet optimaal gaat. Zeker als je nog niet zo lang bezig bent. Als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat, kun je daarom overwegen om je gitaar mee te nemen. Misschien kun je dan zelfs wel je ingestudeerde liedjes laten horen bij een kampvuur! Zo kun je op die manier bezig blijven en ook nog andere mensen er blij mee maken. Van Waylon is bijvoorbeeld bekend dat hij als jongeling zijn eerste optredens gaf tijdens vakanties op een camping.


Voor mij is de vakantie vaak een moment waarin ik nieuwe ideeën krijg


Gitaar leren spelen


Natuurlijk is gitaar leren spelen een proces dat om veel uren concentratie vraagt. Daarom kan het eveneens een goed idee zijn om het in een bepaalde periode daarmee wat rustiger aan te doen. Op die manier kun je je even op andere mooie dingen richten en de spreekwoordelijke zaag scherp houden. Net wat voor jou goed voelt. Als je voor de zomer net goed bezig was met gitaar leren spelen en je wilt dat vasthouden, dan zou ik zeggen: probeer dat vooral. Lijkt het je fijner om even wat gas terug te nemen, dan kun je dat ook doen. Zeker als je weet dat je het daarna toch wel weer oppakt. Voor mij is de vakantie vaak een moment waarin ik nieuwe ideeën krijg. Soms kun je er daarna nog meer zin in krijgen als je wat rust neemt van gitaarles. Kortom, het is bepalen wat voor jou het beste voelt. Neem je tijdens de vakantie rust van het gitaar leren spelen, of blijf je fijn bezig met jezelf te ontwikkelen. Dat is een persoonlijke afweging.


Liedjes leren spelen op gitaar

In de Beginnerscursus van Sixstrings worden regelmatig nieuwe liedjes aan de lesomgeving toegevoegd, zodat je kunt blijven oefenen tijdens de vakantie. Vaak zijn dat verzoeknummers van leden maar ook de favoriete liedjes van Jaap en de laatste hits. Deze liedjes worden door Jaap eerst uitgelegd in een instructievideo en daarna kun je ieder lied leren spelen met gesynchroniseerde tablatuur. Getagd"online gitaarles", "gitaarles online", "online gitaarlessen",

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page