top of page
Sixstrings_cursussen_Jaap-e1541073174970.jpg

Een nieuwe gitaar kopen. Waar moet ik op letten?

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023Een gitaar kopen? Jaap geeft je in deze vlog wat handige tips die je in ogenschouw kunt nemen als je van plan bent een nieuwe gitaar te kopen.


Om te kunnen beginnen met de online gitaarlessen van Sixstrings heb je natuurlijk een gitaar nodig. Veel beginnende gitaristen weten nog niet goed waar ze op moeten letten bij de aankoop van een gitaar. Ik geef je daarom graag wat tips mee zodat je weet waar je op moet letten bij je aankoop.

Gitaarhals en frets

Bij een aankoop let je natuurlijk op het zuiver zijn van een gitaar. Het is heel belangrijk te kijken naar de hals en te voelen of de frets uitsteken van de hals. Het is zeer belangrijk dat de hals recht is en dat de frets goed in de hals zitten. Om dit te kunnen zien hou de je de gitaar recht voor je en kijk je over de hals heen en beweeg je de gitaar licht totdat je alle frets in 1 lijn ziet.

Halspen

Zorg dat er een halspen in de gitaar zit.

Stemmechanieken

Loop de stemmechanieken na om te zien of alles goed vast zit. Kijk alle schroefjes na om te zien of ze goed zitten en dat ze niet dolgedraaid zijn. Bij een elektrische gitaar kijk je of je tijdens het spelen niet tegen de volumeknop of een andere knop aan zit.

Versterkte gitaren

Bij elektrische gitaren of akoestisch versterkte gitaren sluit je de gitaar even aan en luister je of alle snaren even hard zijn. Dat wordt vaak vergeten, doordat het hout van de gitaren gaat werken, kan er een verschil komen in hoe hard de verschillende snaren klinken.

Gevoel met gitaar

Probeer ten alle tijde meer modellen van je gitaar indien mogelijk. Kijk niet alleen naar de mooie kleur maar kijk vooral naar hoe de gitaar voelt, hoe de gitaar bij jou past en of jouw gitaar fijn speelt.55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page