top of page
Sixstrings_cursussen_Jaap-e1541073174970.jpg

Zo houd je je gitaar netjes

Bijgewerkt op: 11 nov. 2023Gitaaronderhoud is belangrijk maar hoe houd je je gitaar netjes? Jaap geeft je wat handige tips en deelt zijn ervaringen omtrent gitaaronderhoud.


Hoe kan je het beste je gitaar onderhouden?

Het onderhouden van je gitaar hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Het is eigenlijk heel simpel. Vooral het onderhouden van de lak van je gitaar is wel een must omdat deze veel in contact staat met je huid. Het beste kan je dan de gitaar wekelijks afnemen met een vochtig doekje, gewoon met een beetje water. De lakdelen van een gitaar zou ik nooit met olie behandelen, gebruik alleen een vochtig doekje. Alleen als het hout echt bloot ligt raad ik je aan langs een gitaarreparateur te gaan om het hout te laten opvullen. Zodat het hout weer een beschermlaag heeft.

Limoenolie

Ook is het aan te raden de toets van je gitaar halfjaarlijks te behandelen met limoenolie. Het beste kan je dat doen als je je snaren moet vervangen en deze er toch af zijn. Je brengt de limoenolie met een doekje aan op de toets en zet deze een klein beetje in de olie. Je laat het even intrekken en neemt het na een paar minuten met een droge doek af. Daarna kan je je snaren er weer op zetten. Hierdoor hou je het vuil weg en hou je de conditie van het hout goed.
Mocht je nog niet goed weten hoe je zelf je gitaarsnaren vervangt check dan deze vlog gitaar snaren vervangen. Zo hoef je nooit meer onzeker te zijn om dit zelf te doen. Lijkt het jou ook leuk gitaar te leren spelen? Begin dan vandaag nog! Voor maar € 13,95 per maand heb je toegang tot de online gitaarlessen gegeven door Jaap Kwakman. Schrijf je hier in voor de beginnerscursus. Ben je benieuwd naar de lessen of wil je het eerst proberen? Registreer je dan nu voor onze gratis les.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page